Probleme psikosociale

Islami kategorik kundër trafikimit të qenieve njerëzore

23/05/2011 21:24
 Fitim Flugaj    Feja islame si një sistem i kompletuar i jetës, i ndërtuar mbi bazat e parimeve hyjnore të caktuara ...

Një saktësim mbi inkurajimin e homoseksualitetit

23/05/2011 21:24
Me arsyetime aq te keqija sa gjithmone, ne Shqiperi eshte celur nje debat mbi homoseksualitetin, ku zerat me shungullues gjakojne ta...

TRADHTIA BASHKËSHORTORE

23/05/2011 21:25
Ass.Dr.Mr.Sci. Ferid Agani  “Dhe mos iu bashkoni amoralitetit në martesë, ky është mëkat i ndyrë dhe rrugë e keqe!” (Israë, ...

SI T'I DALLOJMË NARKOMANËT?

23/05/2011 21:26
“Qëllimet e narkomanëve janë që të rekrutojnë sa më shumë persona në radhët e tyre, duke u shpjeguar të tjerëve për "kënaqësitë"...

Islami i lufton paragjykimet

23/05/2011 21:26
Shumë familjeve u imponohen steorotipe të ndryshme si p.sh. "vetëm meshkujt janë për të shkuar në xhami", "femra është shumë...

Goditja e gruas (rrahja)

23/05/2011 21:27
Disa persona të keqinformuar, gjatë debateve dhe diskutimeve rreth fesë thonë:"Islami e dhunon gruan dhe i bën asaj padrejtësi duke...

Shoqërimi me vajza

23/05/2011 21:27
(Faza paramartesore)   Të shumtë janë ata të rinj dhe të reja të cilët dëshirojnë dhe kanë krijuar lidhjet e tyre me seksin e...

Fëmijët janë dhuratë e jo të keqpërdoren apo të abuzohen

23/05/2011 21:28
   Çfarë është abuzimi i fëmijëve?     Edhe shoqëria jonë kosovare transicionin social është duke e kaluar me...

Dhuna familjare

23/05/2011 21:29
        Kohëve të fundit dukuria e dhunës familjare është përhapur me të madhe. Me dhunë familjare nënkuptohet...

Droga – pandemia që vret njerëzinë

23/05/2011 21:29
      Nexhat Ibrahimi Teksti i plote i hutbes rreth droges .... Botuar ne revisten Dituria Islame, ...

Dëmet e drogës

23/05/2011 21:30
       Falënderimi i takon Allahut. Atë e falënderojmë dhe prej Tij falje dhe ndihmë kërkojmë. Kërkojmë...

Droga, 'pluhuri' që vret!

23/05/2011 21:32
    ...