Psikologji

Çka është Psikologjia

28/05/2011 08:24
Psikologjia është një shkencë magjepëse që prek çdo aspekt të jetës sonë. Definicioni i vjetër që psikologjia është shkenca mbi shpirtin...

Dallimi Psikiatër – Psikolog

28/05/2011 08:25
Shpeshherë ndodh që të ngatërrohen profesioni i psikologut me atë të psikiatrit. Prandaj është e rëndësishme që të bëhet dallimi mes ...

Degët e psikologjisë

28/05/2011 08:25
Degët në të cilat ndahet Psikologjia:   * Psikologjia fiziologjike - Studion bazën fiziologjike të proceseve psikike që paraqesin ...

Terapia rrëfyese

28/05/2011 08:26
Një tregim ose histori është diçka e rrëfyer ose e treguar, apo, më gjerësisht, diçka e rrëfyer ose e treguar në formën e një grupi ngjarjesh...

Këshilla për Jetën – Arthur Schopenhauer

28/05/2011 08:27
  1 . “ I dituri nuk kërkon kënaqësitë por mungesën e dhimbjes “ – Aristoteli Volteri : “ Lumturia s’është veçse një ëndërr , dhimbja është...

Fëmija mëson atë që jeton

28/05/2011 08:27
  -          Në qoftë se një fëmijë është kritikuar , ai mëson të qortojë dhe akuzojë ....

Shendeti psiqik

28/05/2011 08:28
  Shendeti psiqik permes perkujdesjes Me poshte vijojne disa shembuj per ruajtje te shendetit psiqik. Perkujdesja ne kete aspekt...

Emocionet dhe klasifikimi i tyre

28/05/2011 08:29
  Emocionet dhe klasifikimi i tyre ...

Mekanizmat Mbrotjes

28/05/2011 08:29
                        &

NJERIU DHE SJELLJA E TIJ-ASPEKTI BIHEJVIORAL

28/05/2011 08:31
      Bihejvioristet konsiderojn se qregullimet e shumta psikike jane vetem forma te papershtatura qe jane si rezultat i ...

Skicofrenia-Schizophrenia

09/06/2011 22:16
  Skicofrenia është semundje shumë komplekse, ku edhe simptomat janë tepër komplekse.   Çka është skicofrenia...

Çka është Down sindrom-i?

09/06/2011 22:47
    Down sindromi është kusht gjenetik (p.sh. diqka me të cilën ju keni lindur, që është I pranishëm te fëmiu prej momentit të...